Ruiterplaat Vakanties
Vakantie in Zeeland aan het Veerse Meer

Experience the freedom of "Veerse Meer"

In the heart of Zeeland lies the Veerse Meer. Once a turbulent estuary, it is now a water sports paradise for surfers, canoeists, sailors, water skiers, divers and fishermen. Cosy places like Kortgene, Kamperland and Veere are situated by the lake and are definitely worth a visit. In the Veerse Meer countless uninhabited islands are waiting to be discovered. Renting a boat and mooring at these special places is highly recommended. Or rent one of our holiday homes with jetty so you can go out with your own boat. Because of the shallow banks the Veerse Meer is very suitable for families with children. We are happy to share the best tips for a relaxing holiday at the Veerse Meer. 

2030 hectares of unspoilt nature

The Veerse Meer offers more than 2030 hectares of unspoilt nature and is one of the best-known areas of Zeeland. In addition to the North Sea and the Oosterschelde estuary, the Veerse Meer is one of the most popular waters among tourists in Zeeland. Not only tourists from our neighbouring countries Belgium and Germany know where to find this area, but also tourists from their own country like to travel to Zeeland. 

The Veerse Meer stretches from Vrouwenpolder to Kats. Along the banks of the Veerse Meer you will find various cosy places including; Kamperland, Vrouwenpolder, Veere and Kortgene. The extensive nature reserve De Schotsman also borders on the water of the Veerse Meer. 

Waterskibaan Schotsman Watersport
Zeilen op het Veerse Meer
Veerse Meer Zeeland

Het Veerse Meer; een watersport paradijs!

De fanatieke watersporter waant zich aan het Veerse Meer in een waar paradijs! In dit gebied kunnen alle watersporten beoefent worden. Denk hierbij o.a. aan surfen, kanoën, zeilen, waterskiën, duiken, vissen, varen en SUP'en. Het rustige water en de wind die in Zeeland altijd aanwezig is, maken dit gebied uitermate geschikt voor een dag op het water. 

Zeilen en varen op het Veerse Meer

Gaat u er graag op uit met de boot? Dan mag een tochtje over het Veerse Meer zeker niet ontbreken! Ga het water op en vaar over het uitgestrekte meer langs de vele dorpjes langs het meer, waar u eenvoudig kunt aanmeren bij de steigers in de haven. Of meer aan bij één van de onbewoonde eilandjes en geniet in alle rust van een ontspannen picknick of BBQ. En als u 's avonds terugvaart, wordt u vast en zeker getrakteerd op een schitterende zonsondergang. 

U kunt er voor kiezen om met uw eigen boot het water op te gaan of een bootje te huren bij één van de verhuurbedrijven rondom het Veerse Meer. Vanuit Kamperland kunt u hiervoor terecht bij Zwemer Bootverhuur. U heeft hier de keus om het water op te gaan met een zeilboot, sloep of rubberboot. Heeft u geen vaarbewijs- of ervaring? Ook dan kunt u met een sloep of rubberboot het water op! De medewerkers van de bootverhuur geven u graag enkele instructies, waarna u zo het water op kunt. 

Enkele vaarsuggesties voor een dag op het Veerse Meer:

  • Bezoek één van de vele eilandjes in het Veerse Meer voor een picknick of bbq;
  • Breng een bezoek aan het historische stadje Veere, een heerlijke plek voor een drankje op het terras aan het water of een ambachtelijk ijsje;
  • Ga zwemmen bij zonsondergang;
  • Ga naar het strand

Surfen en SUP'en 

Ook de actieve watersporter kan zijn hart ophalen aan het Veerse Meer. De beginnende- en ervaren sufer kan terecht bij surfschool Veerse Dam, gelegen tegenover het strand van Vrouwenpolder op slechts 10 minuten rijden vanuit Kamperland. Een team van gedreven instructeurs gaat graag met u het water op en leert u de fijne kneepjes van het wind- en kitesurfen. Bent u toe aan wat actie? Boek dan een cursus Catamaran zeilen, een snelle en spannende manier van zeilen. Doet u het liever iets rustiger aan? Kies dan voor een curus Stand-Up Paddling, de nieuwste watersport trend waarbij u op een board het water opgaat. SUP'en is niet alleen een work-out voor het hele lichaam, het is ook een heerlijke manier om bij weinig wind toch actief te zijn op het water. 

Waterskiën

De fanatieke waterskiër kan tijdens een vakantie aan het Veerse Meer terecht bij Schotsman Watersportcentrum. De waterskibaan is in de zomermaanden dagelijks geopend van 11:00 tot 21:00 uur. U kunt reserveren per uur, maar u kunt ook kiezen voor een voordeelkaart zodat u tijdens uw verblijf meerdere keren de baan op kunt tegen een voordelig tarief. Naast de waterskibaan is er ook een aquapark waar jong en oud kan klimmen en klauteren in het water. Ook deze baan is in de zomermaanden dagelijk geopend van 12:30 tot 17:30 uur. 

De mooiste vakantiehuizen aan het Veerse Meer

Wilt u het Veerse Meer zelf ontdekken tijdens een vakantie in Zeeland? Bij Ruiterplaat Vakanties vindt u de mooiste vakantiehuizen, direct gelegen aan of op loopafstand van het Veerse Meer. De vakantiehuizen zijn geschikt voor 4 tot 12 personen en het uitgestrekte meer is altijd op loopafstand. Hieronder hebben wij een selectie voor u gemaakt van de mooiste vakantiehuizen aan he Veerse Meer.